FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 113 „HENRI COANDĂ – 100”

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a organizat, vineri, 23 iulie a.c., o ceremonie cu ocazia finalizării studiilor de către ofițerii Promoției a celei de a 113-a „HENRI COANDĂ-100” și încheierea cursurilor seriei a IX-a a Cursului introductiv și a seriei a XXI-a ale Colegiului Național de Apărare.

La evenimentul ce a avut loc pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei a participat, alături de absolvenți, ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea.

Așa cum a subliniat în cuvântul său, comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, „pregătirea acumulată le va permite absolvenților Promoției „ Henri Coandă-100” să se adapteze provocărilor impuse de configurația viitoarelor conflicte militare, de transformările pe care organismul militar le cunoaște continuu și, nu în ultimul rând, de contextul social și economic pe care îl traversează întreaga societate”.

Ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea a ținut să sublinieze în alocuțiunea sa faptul c㠄trebuie să fiți mândri că ați fost studenți și ați absolvit Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, instituție de învățământ superior militar unică în România, cu largă recunoaștere internațională”.

Șeful Promoției 113 „HENRI COANDĂ-100”, căpitan-comandor Ion Cristian Lișman, a fost recompensat de ministrul apărării naționale cu un stilet și o busolă iar numele său va fi gravat pe placa de onoare a universității.

Festivitatea s-a încheiat în Holul de Onoare al Universității Naționale de Apărare „Carol I”, unde ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a ciocnit o cupă de șampanie cu absolvenții Promoției 113 „HENRI COANDĂ-100”.