Comandantul Școlii NATO de la Oberammergau în vizită la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

O delegație a Școlii NATO de la Oberammergau, Germania, condusă de colonelul Mark D. Baines, comandantul acestei instituții, a efectuat, în perioada 2-5 martie, o vizită oficială la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, de la Brașov, din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Evenimentul, parte integrantă a programului de cooperare bilaterală dintre cele două instituții de învățământ, constituie un deosebit prilej pentru realizarea unui schimb de experiență și informare reciprocă privind conceptul Centrelor PfP și rolul acestora în Parteneriatul Euro-Atlantic.

În cadrul convorbirilor purtate, delegației i-au fost prezentate rolul, locul și misiunile departamentului. De asemenea, au continuat negocierile privind memorandumul de înțelegere privind programul educațional „Resource Management Education Programme (RMEP) Course”, fiind studiate și modalitățile de dezvoltare în continuare a parteneriatului dintre cele două instituții în vederea diversificării ofertei educaționale.

Joi, 4 martie, delegația Școlii NATO a vizitat Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. După prezentarea concepției învățământului militar superior din cadrul instituției, oaspeților le-au fost prezentate structurile funcționale ale universității.

* * *

Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, de la Brașov, este unul din cele 15 Centre NATO de Pregătire și Educație PfP (Parteneriatul pentru Pace) recunoscute pe plan internațional și singurul care are ca obiect principal de activitate managementul resurselor de apărare.