SESIUNE DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE PE PROBLEME DE MOBILIZARE

 

Aula Universității Naționale de Apărare „Carol I” a găzduit joi, 26 martie 2009,  sesiunea de comunicări științifice cu tema „Mobilizarea, generarea și regenerarea structurilor militare în contextul pregătirii economiei și teritoriului pentru apărare”.
Activitatea a reunit peste 300 de participanți, printre invitați numărându-se: deputat Eugen Nicolicea, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, general maior dr. Ștefan Oprea, domnul general maior dr. Olimpiodor Antonescu, adjunct al inspectorului general și șef al statului major al Jandarmeriei.
În cadrul lucrărilor au fost abordate probleme privind generarea forțelor în Armata României, rolul centrelor militare privind anunțarea și trimiterea resurselor la instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, evaluarea disponibilității tinerilor din zona de nord-est a țării de a deveni rezerviști voluntari, rolul și utilizarea rezerviștilor în țările membre ale NATO.

De asemenea, au fost dezbătute aspecte privind demobilizarea armatei și concepte de mobilizare a structurilor de ordine și siguranță publică cu statut militar în contextul integrării României în NATO.