SESIUNE DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
“STRATEGII XXI”

 

Universitatea  Națională de Apărare “Carol I” a organizat în zilele de 09 și 10 aprilie a.c. Sesiunea anuală de comunicări științifice cu participare internațională: “STRATEGII XXI” cu tema „Stabilitate și securitate regională”.
Lucrările, care s-au desfășurat în plen și pe secțiuni, au fost deschise de către comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare “Carol I”, generalul-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti. Prezent la manifestare, secretarul de stat, Viorel Oancea, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare a subliniat importanța cercetării științifice în contextul geopolitic și geostrategic actual.
La activitate au participat reprezentanți ai unor universități și institute de cercetare din țară și din state precum Germania, Italia, Ucraina, înalți oficiali și cadre de conducere din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Educației Cercetării și Inovării, Ministerul Administrației și Internelor precum și diplomați militari acreditați la București.
Manifestarea s-a bucurat de participarea a peste 500 de cadre didactice, cercetători,  personalități în domeniu, care au expus o tematică deosebit de generoasă și de complexă, cuprinzând operații de stabilitate și sprijin, problemele geopolitice și geostrategice într-o lume globalizată precum și efectele actuale ale crizei economice și financiare interne și internaționale.
Un moment important al manifestării l-a constituit lansarea volumului „Noul aliat: regândirea politicii de apărare a României la începutul secolului XXI” avându-l ca autor pe domnul ambasador George Cristian Maior, directorul Serviciului Român de Informații. Universitatea Națională de Apărare “Carol I” a găzduit în aceeași perioadă standuri expoziționale de carte, arte plastice, armament și tehnică militară.